Tips voor het vers houden van fruit, groenten en maaltijden

Geniet van het comfort van een moderne keuken van Keukenloods, voorzien van alle gemakken om dagelijks een smaakvolle, verse lunch te kunnen bereiden. Maak jij je lunch op het moment zelf, of bereid je deze een avond eerder al? In dat laatste geval is het belangrijk om je maaltijd vers te houden. Dat geldt overigens niet alleen voor de maaltijd, maar ook voor de verschillende soorten groenten en fruit die je erbij gebruikt. Wist je dat je tomaten het beste niet in de koelkast kunt bewaren? In de koelkast verliezen ze hun smaak en zullen ze eerder schimmelen. Tomaten bewaar je het best op een goed geventileerde plek, waar het iets onder kamertemperatuur is. Veel mensen leggen de tomaten standaard in de koelkast, maar dat is onverstandig. Benieuwd naar meer tips? Lees snel veder!
Vers houden: vries je maaltijd in
Vooraf klaargemaakte maaltijden kun je vers houden met vershoudfolie, wanneer je deze dezelfde dag nog nuttigt. Afhankelijk van het type maaltijd en de ingrediënten die je bij de bereiding ervan gebruikt hebt, kun je de afgedekte etenswaren in de koelkast bewaren. Bereid je in het weekend alvast een aantal maaltijden voor je werkdagen? Bewaar deze in dat geval in de vriezer. Neem een verse lasagne, die je pas in de oven verwarmt op de dag dat je deze nuttigt. Je kunt een lasagne, maar ook verschillende andere gerechten per portie bereiden in een aluminium bakje. Dit maakt het invriezen ervan in een moderne en duurzame koelvriescombinatie ook heel eenvoudig.
Bewaar de verschillende elementen van je maaltijd los van elkaar
Bereid je een AVG’tje voor later deze week? Je kunt de verschillende elementen van zo’n maaltijd het beste los van elkaar bewaren. Dat geldt ook wanneer je rijst met een sausje en bijvoorbeeld een stukje vlees of vis eet. Of denk aan een smaakvolle pasta, die je combineert met een zelfgemaakte pastasaus boordevol groenten. Het los van elkaar bewaren van deze elementen maakt dat je gerechten hun smaak beter behouden. Er zijn handige opbergdozen verkrijgbaar, waarin je de saus los van je pasta of bijvoorbeeld rijst kunt bewaren. Een alternatief is het gebruik van een weckpot, waarin je het eten in laagjes bewaart.
Maak je bij het bereiden van het AVG’tje gebruik van een groente als worteltjes? In dat geval is het verstandig om het loof van de groenten af te snijden. Het blad onttrekt vocht uit de groenten, als gevolg waarvan deze sneller rimpelig zullen worden.
Geen zin om zelf aan de slag te gaan?
Geen probleem! Je kan natuurlijk ook je lunch thuis laten bezorgen. Zo hoef je niet zelf in de keuken te gaan staan om een maaltijd voor te bereiden. Wel zin om uit te pakken? Maak dan een lekker soepje voor tussen de middag. Geniet ’s middags van een goed voedzame soep en vries de rest in, zodat je er meerdere dagen van kunt genieten. Zo hou simpel is het vers houden van producten!