4.6
Rated 4.6 out of 5
4.6 van 5 sterren (op basis van 269 reviews)
Uitstekend70%
Heel goed21%
Gemiddeld5%
Slecht1%
Verschrikkelijk3%

Vrolijk paasrecept: kippasteitjes met ei

Vrolijk paasrecept: kippasteitjes met ei

Ideaal voor de paaslunch: pasteitjes gevuld kipragout met ei. Maak het helemaal af met een frisse tomatensalade met peterselie en ui. Niet alleen een lekkere lunch maken maar ook een lunch die er mooi uitziet voor de paastafel? Met pasteitjes in een paashaasvorm maak je dit recept nog gezelliger. Je zet het gerecht al binnen 20 minuten op tafel en het is bovendien makkelijk te maken: je hoeft dus geen keukenprinses te zijn om iedereen tijdens Pasen te laten genieten.

paasrecept-kippasteitjes

Zo maak je de kippasteitjes

-Snijd de kipfilet in plakjes en breng het met een bouillonblokje en 1 liter water aan de kook voor 6 minuten.

-Pak een klein pannetje en kook hierin je eieren voor 7 minuten totdat ze hard zijn.

-Verwarm ondertussen de oven voor op 165 graden, plaats de pasteitjes op een bakplaat en snijd de bovenkant eruit, leg die ernaast. Bak de pasteitjes 12-15 minuten tot ze goudbruin zijn.

-Laat de eieren schrikken zodra ze klaar zijn met koken en pel ze.

-Haal de kipfilet uit de bouillon, bewaar 700 milliliter bouillon en laat deze afkoelen in een maatbeker.

-Snijd nu de kipfilet in dunne reepjes.

-Smelt de boter in een pan, voeg de bloem hieraan toe en bak voor 1 minuut op laag vuur. Voeg vervolgens langzaam de bouillon eraan toe en klop het geheel met een garde tot het een stevige substantie wordt.

-Laat de ragout nog 2 minuten op een zacht vuur warm worden.

-Snijd ondertussen de eieren in stukjes. Voeg nu de kookroom en de kip toe aan de ragout en breng op smaak met peper. Verdeel de ragout over de pasteitjes en leg de helft van het ei over de pasteitjes.

Zo maak je de tomatensalade

Snij de snoeptomaatjes doormidden en snipper de ui. Hak de peterselie fijn. Meng dan de tomaat, ui, en ¾ van de peterselie met de olie, peper en zout. Voeg het overige ei tot slot ook toe aan de salade.

Laat de paaslunch beginnen

Dit ragout recept is perfect voor bij een paaslunch of brunch. Je kunt er zeker van zijn dat iedereen die aanschuift en geniet van dit feestelijke comfortfood. Daarnaast is het ook nog eens erg eenvoudig en snel te maken. Hieronder vind je de ingrediënten om deze gevulde pasteitjes te maken voor 4 personen:

4 personen, 20 minuten

Ingrediënten:

  • 390 gram kipfilet
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 eieren
  • 1 ui
  • 500 gram snoeptomaatjes
  • 15 gram peterselie
  • 3 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 75 gram roomboter
  • 75 gram bloem
  • 100 ml kookroom
  • 8 pasteibakjes (optioneel: in leuke paashaasvorm)

Meer recepten voor een lekkere lunch?

Loopt het water je al in de mond bij de gedachte aan deze lekkere paaspasteitjes? Bekijk dan ook eens onze lunch recepten voor nog meer inspiratie voor de paasbrunch of lunch. Lees bijvoorbeeld deze blog over simpele belegde broodjes die je naast de pasteitjes op tafel kunt zetten. Of deze blog over verschillende lekkere soep recepten. Dan wordt die paasbrunch gegarandeerd een feestje.