4.6
Rated 4.6 out of 5
4.6 van 5 sterren (op basis van 249 reviews)
Uitstekend72%
Heel goed22%
Gemiddeld4%
Slecht0%
Verschrikkelijk2%

Organiseer je eigen nieuwjaarslunch

Organiseer je eigen nieuwjaarslunch

Wil jij dit jaar helemaal uitpakken tijdens oud en nieuw? Begin de middag dan goed met een heerlijke nieuwjaarslunch. Of je nu de nieuwjaarslunch wil maken op 31 december of op 1 januari voor de nieuwjaarsborrel. We geven je een aantal lekkere tips. Dit varieert van zoete kleine hapjes tot lekkere sandwiches. Het fijne is dat je met de recepten alle kanten op kan.

Nieuwjaarslunch

Bananenflappen

Waarschijnlijk heb je jezelf al helemaal vol gegeten met van die heerlijke appelflappen. Maak dan eens andere flappen, namelijk met banaan en nutella voor de nieuwsjaarslunch. Lust je geen banaan? Vervang deze dan door aardbeien. Je hebt zes vellen bladerdeeg, een banaan, nutella, hazelnoot schilfers, een ei en een beetje water nodig. Allereerst verwarm je de oven op 190 graden. Verdeel de plakjes bladerdeeg over de bakplaat met bakpapier. Ieder plakje wordt een bananenflap. Verdeel 1 theelepel nutella over de helft van het plakje bladerdeeg. Laat een klein beetje ruimte over aan de randjes. Leg 3 plakjes banaan op de nutella en strooi er wat hazelnoot overheen. Maak de randjes een beetje nat en vouw het flapje dicht als een driehoekje. Druk de zijkanten goed dicht met een vork. Kluts het ei en strijk hiermee de flapjes in. Bak de flappen gaar en goudbruin in 15 tot 20 minuten. Na het afkoelen kan je de flappen garneren met nutella en hazelnoot.

Mini ananas oliebollen

Je kent natuurlijk wel de oliebollen met rozijnen of krenten. Wat ook super lekker is zijn ananas oliebollen die je kan serveren tijdens de nieuwjaarslunch. Omdat het mini oliebollen zijn kan je ze goed serveren bij de lunch. Allereerst meng je 3 eetlepels basterdsuiker en een half zakje gist door 250 milliliter lauwwarme melk. Zeef 280 gram bloem in een kom en roer het melk mengsel er doorheen en voeg hier ook een snufje zout aan toe. Roer met een houten lepel of mixer een ei door het mengsel en voeg daarna 75 gram ananasstukjes toe. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat ongeveer een uur rijzen op een warme plek. Verhit een pan met zonnebloemolie tot ongeveer 175 graden. Schep met een natte eetlepel een klein bolletje beslag in de pan. Het moet gelijk gaan bruisen, anders is de olie nog niet warm genoeg. Draai de bollen op tijd om zodat het mooi bruin wordt en haal ze uit de pan. Laat de bollen uitlekken op een keukenpapiertje en bestrooi met poedersuiker.

Bladerdeegstengels

Bladerdeegstengels zijn altijd lekker bij iedere lunch. Het fijne is dat je zelf kan kiezen hoe je de stengels wil maken. Dit kan variëren tot rode en groene pesto, kaas en tomatenpuree. Wij vertellen je hoe je bladerdeegstengels met pesto maakt. Je hebt tien plakjes bladerdeeg, 200 gram verse pesto, een handje Parmezaanse kaas en een ei nodig. Verwarm de oven op 200 graden. Plak twee plakjes bladerdeeg aan elkaar. Besmeer de lagen in met een laagje pesto en bestrooi het met kaas. Plak twee andere vellen bladerdeeg aan elkaar en leg deze er bovenop. Snijd vervolgens de lange zijde in vier dunne stroken. Leg die stroken op de bakplaat met bakpapier en houd aan beide kanten vast met je vingers en draai tot er een twist ontstaat. Besmeer de pesto twisters met losgeklopt ei en bak het ongeveer 15 tot 20 minuten af tot ze bruin en knapperig zijn.

Belegde sandwiches

Bij een nieuwjaarslunch horen natuurlijk ook lekkere sandwiches. Je kan veel verschillende sandwiches maken zodat er voor iedereen een lekkere keuze is. Te beginnen met een lekker clubsandwich met tonijn. Kook eieren en rooster de boterhammen. Snij augurk in blokjes en hak bieslook fijn. Meng in een schaaltje hüttenkäse samen met de augurk, bieslook en uitgelekte tonijn. Besmeer de boterhammen met het mengsel en leg er wat blaadjes sla op. Leg hier weer een sneetje brood op en smeer hier weer een dun laagje van het mengsel op. Daar leg je ook de gekookte ei plakjes op en een snufje peper. Snijd de boterham diagonaal doormidden. Dit kan je ook maken met zalm kruidenkaas, mozzarella tomaat en pesto. Een klassieke sandwich beleg je met kipfilet, bacon, tomaat, sla, mayonaise en peper. Ook kan je een vegan sandwich maken, dit is niet alleen lekker maar ook fijn als iemand daar voorkeur voor heeft. Een vegan sandwich kun je beleggen met kruidenspread, avocado, sla, tomaat en geroosterde paprika.

Wil jij een gezonde start maken in januari? Doe dan mee aan Dry January. Met deze tips hou je Dry January wel vol!

Nieuwjaarslunch