De lekkerste soepen voor tussen de middag
Maaltijdsoepen geven je een heerlijk verzadigd gevoel. Na een maaltijdsoep kun je er weer uren tegenaan, zonder dat hongerige gevoel te krijgen. Een maaltijdsoep is een gebonden soep; hij kan gebonden zijn doordat de basis uit peulvruchten bestaat, zoals in het geval van erwtensoep, bruine bonensoep of linzensoep bijvoorbeeld. Ook zijn er volle soepen op basis van kaas – ja, echt waar, denk hierbij aan briesoep bijvoorbeeld, om je vingers bij af te likken!

Waarom soep voor tussen de middag?
Omdat je niet iedere dag hetzelfde wil eten is de afwisseling met een maaltijdsoep meer dan welkom! Even iets anders en lekker makkelijk te bereiden. Neem vanuit huis een Tupperware potje soep mee, heerlijk als start voor de lunch of zelfs volledig als lunch te eten. Of je nu thuis of op het werk luncht, een maaltijd soep is écht geweldig.
Soorten maaltijdsoep voor de lunch
Tegenwoordig zie je binnen bedrijfsrestaurants vrijwel altijd 2 soepen terug binnen het assortiment voor de middaglunch. Maar dat soepje, dat kun je ook gewoon thuis al maken. Veel voordeliger en eerlijk gezegd ook veel lekkerder.
Favoriete maaltijdsoepen zijn:
- Briesoep: zó eenvoudig te maken, maar ook oh zó lekker. Verras jezelf en misschien wel je collega’s of thuis een vriendin. De Briesoep kent als basis kippenbouillon, bevat 500 gram brie, 1 courgette, 250 ml crème fraîche en peper en zout. Kook het geheel en zet dan de staafmixer erin; het is namelijk een gepureerde maaltijdsoep.
- Linzensoep: een pareltje. Eet je ‘m uit de Turkse keuken, dan eet je ‘m met groene linzen. Hij moet gepureerd worden en kan een waaier aan ingrediënten bevatten. Maar de basis zijn linzen; voedzaam en lekker.
- Paprikasoep: ook weer zo’n overheerlijke soep. Maak je paprikasoep, snijd dan eerst de paprika fijn in blokjes, neem een koekenpan en een flinke dosis gezouten roomboter, bak hierin de paprika op. Door het bakken komt het aroma van de paprika pas echt goed vrij. Giet na het bakken de paprika in de gebonden basis, met boter en al: dat wordt smullen!
- Erwtensoep: een oud Hollandse klassieker, maar altijd lekker en voedzaam. Het maken van erwtensoep is niet ingewikkeld, maar voor alle zekerheid hier toch even een erwtensoep recept met hoge reviews. Erwtensoep bevat doorgaans krabbetjes; los gekookt varkensvlees. Wil jij geen varkensvlees in je erwtensoep, maak ‘m dan op basis van rundvlees (geen kip) en kook een schenkel (gebeente met vlees) volledig uit in zo’n 4 uur tijd. Dit is een goed alternatief voor de krabbetjes.
- Maïssoep: niet een heel bekende soep-soort, maar verschrikkelijk lekker! Je hebt nodig: kippenbouillon, 500 ml slagroom en verse maïs of uit blik. De soep mag echt voor bijna de helft uit maïs bestaan. Na het samenvoegen van de ingrediënten even laten koken; langer dan 5 minuten is niet nodig (bij maïs uit blik), en dan gaat de staafmixer erin. Ook deze soep eet je gebonden.
We hopen je met bovenstaande maaltijdsoepen een goede dosis inspiratie te hebben gegeven voor jouw volgende lunch! Delen is natuurlijk altijd leuk: verras ook anderen eens met deze maaltijdsoepen! Welke soep ga jij eens maken en wellicht meenemen naar werk?